Марк Жене - не подкрепя забраната на електронните асистенции

Общи 26 април 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2439 посещения | без коментари

Бившият титулярен пилот в Гран при Марк Жене се обяви твърдо против въвеждането на забраната на електронните асистенции, които улесняват пилотирането на пилотите. Жене обяснява, че по този начин се замразява развитието на технологиите във Формула 1. Това не е единствената радиклана забрана на Световната Автомобилна Асоциация. Работата по двигателите бе спярна в срок от 4 години. Системата предотвратяваща превъртането на задвижващите колела (тракшън контрол) също ще бъде забранена, но от 2008 год.

"В крайна сметка Формула 1 е таванът на автомобилния спорт. Ако забраним технологиите, това вече няма да е истинската Формула 1. Не отричам, че прекомерното използване на асистенции засенчва истинските качества на пилота, но не може просто да забраним всичко – всичко се свежда до уменията и таланта на пилота все пак, казва Жене. – Мисля, че тази година има перфектен баланс между водещите отбори и не трябва да се правят каквито и да е промени по формата. Със сигурност ФИА знаят повече от мен, така че каквото и решение да вземат със сигурност ще е добре обмислено", завърши тест-пилотът на Ферари.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте