Маркионе - Fiat и Chrysler трябва да станат единна компания!

Общи 07 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4584 посещения | без коментари

Серджо Маркионе е споделил пред журналисти в Щатите: "Кой знае? През следващите две-три години ние ще бъдем идентични. И тази компания ще е базирана тук. Chrysler Group и Fiat Auto могат да станат една компания, която да е базирана в Щатите, сподели босът на Chrysler и Fiat по време на индустриалната конференция J.D. Power and Associates International Automotive Roundtable.

Tова няма да стане преди Chrysler да е върнал на правителствата на САЩ и Канада заемите от $6.9 милиарда и докато няма първично предлагане на акции на гиганта на борсата. Когато това се случи, Fiat ще може да вземе още 16% от собствеността на Chrysler, което ще увеличи делът на италианците в американската марка на 51%. Според Маркионе, тези събития могат да се случат още преди края на годината.

Маркионе сподели, че двете компании обсъждат няколко алтернативни варианта и сценарии, но че първо ще трябва да се интегрират оперативно.

Chrysler е вън от процедурата за фалит от 10 юни 2009-а под контрола на Fiat и работи усилено да обнови продуктовата си гама. 16 нови или обновени продукта идват на пазара през тази година.

Следващата стъпка пред алианса е размяната на технологии и платформи. Първата рожба на това е компактен седан на Dodge, развит върху архитектура на Fiat, който ще дойде на пазара в началото на 2012-а.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте