Митвас представи за първи път у нас Polaris Ranger RZR XP 900 + видео

Общи 28 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2900 посещения | без коментари

Митвас ЕООД в качеството си на официален дилър на Polaris Industries (USA) за България, представи за първи път на родния пазар, най-мощната и бърза машина Side By Side в света – Polaris Ranger RZR XP 900! За място на събитието бе избрано участието на фирмата в пролетното издание на изложба Лов и Риболов 2011. RANGER RZR е единственото моделно семейство от Side x Side машини, притежаващо остро, като бръснач изживяване за всякакви видове развлечения.

RANGER RZR XP 900 притежава изцяло нов двуцилиндров двигател ProStar® DOHC с 88 к.с. мощност, електронно впръскване на горивната смес (EFI), ново три-точково, независимо окачване отзад (IRS) с 33 см. клиренс и 35,6 см. ход. Теглото на системата е намалено до степен, даваща уникално нисък център на тежестта и недостижима динамика в завой. Тези качества превръщат RANGER RZR XP 900 в единствения екстремен Side x Side на пазара!

Уникалната комбинация от мощност, окачване и подвижност, започва с качествата на двигателя. Сърцето на RANGER RZR XP 900 е изцяло нов ProStar™ 900 Twin EFI двигател с 88 к.с., създаден специално за екстремни Side x Side машини. Този агрегат се отличава с два горно-разположени вала (DOHC), четири клапана на цилиндър и колянов вал под 180 градуса ъгъл на въртене. Това предоставя изключително равномерна работа на двигателя, бърза реакция на подаването на газ и уникално ускорение. Голямата мощност в комбинация с олекотената конструкция, предоставят 29% по-добро ускорение на RANGER RZR XP 900, в сравнение със следващия най-бърз Side x Side на пазара.


  
Максималната скорост на машината надвишава заветната граница от 100км/ч. И всичко това е една офроуд машина! Като допълнение към уникалните възможности на двигателя, RANGER RZR XP 900 е оборудван и с изцяло нова, олекотена, компактна и издръжлива трансмисия, която също е създадена специално за този модел. Намалени са триещите се елементи и е увеличена мощността, директно предавана към задните колела.  

В допълнение, новата трансмисия е и значително по-безшумна от конкурентните. С цел да предаде цялата тази нова мощ върху пътната настилка, Polaris създаде изцяло ново три-точково независимо окачване IRS, състоящо се от два напречни и един надлъжен носачи. Част от стандартното оборудване са регулируемите амортисьори Fox Podium X2.0.

Една класна машина винаги трябва да притежава и класно оборудване. RANGER RZR XP 900 предлага за първи път в своя клас LED предни светлини, които дават многократно по-добра видимост при нощно каране, на фона на обикновените халогенни светлини. За максимално краткият спирачен път на машината се грижат състезателни дискове и накладки монтирани на четирите колела. За безкомпромисно спортно каране, RANGER RZR XP 900 е оборудван със специални гуми ITP 900 XCT, които притежават самопочистваща се шарка и невероятни възможности при ускорение и агресивно завиване. За по-доброто охлаждане на новия мотор се грижат два големи отвора за въздух, разположени в предната част на машината. По отношение на сигурността, RANGER RZR XP 900 притежава сертифициран предпазен ролбар (ROPS).
RANGER RZR XP 900 се предлага в два цвята – Инди Червено и лимитирана серия Бяла Светлина.

Новата машина предизвика невиждан до момента интерес сред посетителите на изложбата Лов и Риболов 2011 и две машини RANGER RZR XP 900 намериха своите нови собственици в България още в първите часове на изложбата!

 
Ключови думи:   irs, polaris industries, polaris ranger rzr, prostar
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 
Gravatar photo
Владо, (преди повече от 13 години)
Видях го на живо. Наистина е страхотна машина без конкуренция...
+1

Положителни: 1
Отрицателни: 0


 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте