Най-бързата серийна пистова гума е у нас

Общи 19 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2670 посещения | без коментари

Michelin представи новата високоскоростна гума Pilot Super Sport, която официално е най-бързата серийна пистова в света. Тя дебютира на световния пазар през януари, а от март вече се предлага и в България.
Гумата бе показана на паралелна пресконференция с видео връзка, обединяваща София с Букурещ, Белград и Загреб, като журналистите от споменатите страни можеха да задават въпросите си директно в ефир.
300 евро е стартовата базова цена на новия продукт, като тя ще варира според спецификата на пазара, уточниха представителите на Michelin от централата в Румъния.
На мокра настилка тя е с 3 м по-къс спирачен път и е една от най-леките в класа си, като по този начин реализира икономия на гориво и редуцира емисиите на CO2 в атмосферата. Освен всичко останало тя е и способна на 50% повече обиколки.
Pilot Super Sport вече се доказа в миналогодишното издание на надпреварата за издръжливост „24 часа Льо Ман“ и регистрира три реални рекорда, като издържа 627 км със скорост 243 км/ч. Първият – за издръжливост, вторият - за най-дълго разстояние и третият – за най-дълъг живот.
Водещи производители от високия сегмент на спортните автомобили от ранга на BMW, Mercedes, Porsche и Subaru ползват за доставчик френския производител. С 17% е нараснало търсенето на високоскоростни автомобили през последните пет години, сочат статистическите данни. Ръст от 30% в потреблението на високоскоростни гуми над 18 инча с индекс WYZ се предвижда се до лятото на 2015 г. в Европа.
Новите Pilot Super Sport идват на същите цени като стария модел. На сух терен те са с 1,7 сек по-бързи, и имат с 1,5 м по-къс спирачен път. На мокър съответно данните са 2,5 сек и спирането е скъсено с 3 м.
В гумите са вложени високотехнологични смеси от ново поколение. Специален пояс от Twaron подобрява техните здравина, сцепление и безопасност. Този материал е сходен с арамита, от който се правят противокуршумните жилетки и ветроходни яхти. Той петкратно по-устойчив от стоманата с идентична маса. От външната страна гумата е с уникален еластомер с подсилен карбон, разработен специално за надпреварата „24 часа Льо Ман“. Производителите са заложили на 27 размера в гамата.



Видео

 
Ключови думи:   michelin, Pilot, super sport
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте