Новият Canter 4x4 от Fuso

Общи 20 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4145 посещения | без коментари

Появата на oбновена версия Fuso Canter постави началото на новото поколение товарни автомобили през октомври 2011. Днес за първи път версия със задвижване на всички колела навлиза на европейския пазар. Производството започва в края на февруари 2012 в завода в Трамагал, Португалия. Canter 4x4 ще се предлага във вариант 6C18, с общо допустимо тегло от 6,5 тона, широчина на комфортната кабина 2 м и мощност 175 к.с. Задвижването на всички колела може да бъде включвано и изключвано по време на движение и чрез това се постига добра ефективност и оптимален разход. Блокаж на диференциала на задната ос се предлага като стандарт в новия модел, заедно с 5-скоростна механична трансмисия и отношение на задната ос 1:5.285.
Клиентите могат да избират между комфортна единична или двойна пътническа кабина (съответно с 3 или 7 места), с колесна база от 3415 мм до 3865 мм. Товароносимостта на шасито варира от 3500 кг до 3735 кг. Геометрията на системата за задвижване е на всички колела, ъгълът на заход е от 35 градуса (за сравнение: при Canter 4x2 същият е 18 градуса), ъгълът на задния надвес от 24 градуса (срещу 11 при 4х2), а клирънсът е увеличен от 219 мм до цели 320 мм.
Ефективността на Canter 4x4 е демонстрирана ясно в контекста на строителното приложение на модела, като независимото задвижване може да бъде включено, за да се избегне подхлъзването и боксуването на автомобила. Благодарение на своя висок товарен капацитет, ниските си разходи за поддръжка и функцията start/stop като опция, Canter 4x4 се превръща в ефективен товарен помощник за всеки истински бизнес.
Силните страни на Canter остават непроменени: добра маневреност, кабина над двигателя, практичен дизайн, ергономична позиция на лоста, вграден в инструменталното табло, безопасност благодарение на здравата кабина и ниското износване на спирачките вследствие на стандартното оборудване с моторна спирачка.
В световен мащаб Fuso Canter е най-продаваният камион на Daimler.

 
Ключови думи:   4x2, canter, fuso, mitsubishi
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте