KIA предоставя 1,5 милиона евро за благотворителна програма в Африка

Общи 20 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3905 посещения | без коментари

KIA Motors Europe ще финансира дългосрочна благотворителна програма за отглеждане на специален сорт растения в южен Мали, Западна Африка. Проектът “KIA – био гориво за по-добър живот” ще гарантира обработването на 6 милиона растения ятрофа през следващите 3 години, в помощ на нуждаещите се в региона чрез увеличаване на земеделската продукция и генериране на приходи за фермерите и техните семейства.
Подкрепен от 14 европейски дилърства на марката, проектът ще проследи дарения от KIA равностойни на 6 стръкчета ятрофа за всеки продаден автомобил в страните-участнички, до максимална стойност от 500 000 евро всяка година.
Като част от политиката на KIA за Корпоративната социална отговорност, проектът ще бъде осъществен чрез базираната в Холандия организация “Дървета за всички”. Фондацията е с голям опит в изпълнението на програми за отглеждане и култивиране на растението ятрофа и си кооперира с KIA Холандия и KIA Швеция по проекти в Мали от 2007 г. Предприетите до момента инициативи резултират в засаждането на 2,3 милиона дървета и основаването на 51 тематични училища за обучение на 5000 местни фермери в отглеждане на растения и придобиване на богата реколта от царевица, сорго и фъстъци.
От 5 март тази година “KIA – био гориво за по-добър живот” ще бъде излъчена в програмата “Отговорен бизнес” по телевизия CNBC, достигайки до 355 милиона домакинства в Америка, Европа, Близкия изток, Африка и Азиатско-Тихоокеанския регион.

 
Ключови думи:   kia, kia motors, motors europe
 

Новият Canter 4x4 от Fuso Новият Canter 4x4 от Fuso
20 февруари 2012
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте