Новото Audi RS6 Avant е вече факт

Общи 05 декември 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4665 посещения | без коментари

Audi представи официално новото Audi RS6 Avant. Описван като високопроизводителен спортен автомобил, той постига перфектен баланс между агресивно и елегантно излъчване.
Отпред предната броня разполага с огромни въздухозаборници, украсени с алуминиеви елементи, голяма трапецовидна радиаторна решетка с емблема Quattro. Отзад е монтиран спойлер за задния капак, дифузьор в черен гланц и двойна изпускателна система. Колата се вози на 20-цолови алуминиеви джанти.
Възвишеният стил се пренася и в кабината, която е залята с първокласни материали и акценти от висок клас. Спортните седалки са обвити в алкантара, воланът е с плоско дъно, табелите на праговете са светещи, може да се възползвате от навигация MMI плюс системата Инфотейнмънт. Ако това не ви е достатъчно, моделът може да бъде оборудван с Head-Up дисплей, аудио система с 15 говорителя Bang & Olufsen и интернет връзка.
Както се очакваше, моделът се задвижва от 4-литров V8 агрегат с два турбокомпресора, като максималната мощност достига 560 к.с., а максималният въртящ момент - 700 Нм. Той се комбинира с 8-степенна типтроник трансмисия и Quattro система с векторен електронно контролируем диференциал. Това дава възможност на „вагона” да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,9 сек и да удари електронно ограничената максимална скорост от 250 км/ч. С допълнителен динамичен пакет, максималната скорост се увеличава на 280 км/ч, а с пакета Dynamic plus може да развиете 305 км/ч.
За да се стигне до максимална ефективност, двигателят е оборудван със старт/стоп система и система за деактивиране на цилиндрите. Това позволява на модела да даде среден разход на гориво от 9,8 л/ 100 км, което е с около 40% по-добре от предшественика му.
За да държи нещата под контрол, Audi RS6 Avant разполага с високопроизводителни спирачки и специално разработено адаптивно въздушно окачване, което снижава автомобила с 22 мм. Компанията също така предлага опционално карбоново-керамични спирачки и спортно окачване, което използва стоманени пружини и трикомпонентни регулируеми амортисьори, осигуряващи по-голяма стабилност.

 
Ключови думи:   Audi, audi avant, Audi RS6, bang olufsen, mmi
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте