Петерханзел победи в „Дакар“, нашите се прибират довечера

Общи 18 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2370 посещения | без коментари

Завърши 33-тото рали „Дакар“, което за четвърти пореден път се проведе в Южна Америка. Победителите са Стефан Петерханзел (Mini) , за рекорден десети път , Сирил Депре (KTM), Алехандро Патронели (Yamaha) – отново безапелационен при ATV-тата и Жерар де Рой (Iveco), който прекъсна хегемонията на Kamaz от последните години. Българинът Петър Ценков завърши надпреварата за втори път и остана 11-и в генералното класиране.
Рекордна 10-а победа в „Дакар” постигна Стефан Петерханзел от екипа на X-Raid. Това е първата победа за французина с Mini.
Българските пилоти на рали „Дакар” Петър Ценков и Младен Вачков и техният екип в състав Руси Русев, Руслан Трифонов, Димитър Ортаков и Стоян Драев се прибират от Южна Америка тази вечер. Нашите представители на митичното състезание трябва да кацнат на летище „София“ в 22:55 часа с полет на „Луфтханза“ от Франкфурт на Майн.
Петър Ценков е единственият българин, пресичал финала на „Дакар“. Другият ни представител Младен Вачков започна отлично и завърши девети във втория етап от Санта Роса де ла Пампа до Сан Рафаел в Аржентина. Заради множество аварии и дефекти по неговото АТV, пилотът от Троян отпадна след 7-ия етап. Младен се добра до финала, но беше спрян от съдийската комисия след седмия етап до Копиапо, защото беше пропуснал много повече от разрешените контролни точки.


 
Ключови думи:   kamaz, Off Road
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте