Рекордно производство на модели и двигатели KIA в Европа

Общи 18 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2150 посещения | без коментари

През 2011 г. фабриката на корейският бранд в Жилина, Словакия, регистрира рекорд в производството на модели KIA за европейските пазари с общо 252 000 единици, което представлява ръст от 10% в сравнение с предходната 2010 г. Заводът на марката постигна и 12% увеличение в производството на двигатели с регистрирани над 359 000 бензинови и дизелови мотори в рамките на 2011 г.
През изминалата година KIA стартира производството на MPV представителя в B-сегмент – Venga и пусна в действие втория цех за двигатели, с което производството на мотори достигна годишен капацитет от 450 000. За да отговори на търсеното от европейските потребители, KIA назначи и обучи 900 нови служители, въвеждайки трета работна смяна от януари тази година. Към момента екипът на марката в Жилина се състои от 3900 човека с планирана за 2012 г. продукция от 285 000 автомобила.
KIA Motors Словакия експортира автомобили за цяла Европа. Основните пазари за износ през 2011 г. бяха: 23% доставки за Русия, 10% - Великобритания, 9% - Германия, 8% - Испания и 5% - Франция. Семейство ceed заема 41% от производството в Жилина, следвано от компактния SUV Sportage с 40%.

 
Ключови думи:   kia, kia motors, mpv
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте