По-лека и по-компактна Mazda MX5

Общи 04 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3295 посещения | без коментари

Новото поколение на Mazda MX5 ще комбинира малолитражен четирицилиндров турбо агрегат с олекотено шаси от композитни материали и ще се появи през 2012/2013 г. Според компанията новият модел ще бъде с 275 кг по-лек от сегашния представител (1075 кг). Това може да се окаже най-лекият MX5 в историята на модела благодарение на проекта Mazda SkyActiv, насочен за подобряване на ефективността. През 1989 г, когато се появява за пръв път, теглото е 955 кг., но по-късно се прибавят доста килограми, заради изисквания за безопасност и подобряване на комфорт.
Инженерите на Mazda са олекотили максимално механичните компненти и са използвали супер леки материали. В същото време са монтирани по-леки трансмисия, спирачни апарати и окачване. Компактният модел е вдъхновен от новия дизайнерски стил Kodo и ще бъде с по-компакни размери.
Mazda MX5 ще се задвижва от по-малък 1,5-литров агрегат със система за директно впръскване на горивото и турбокомпресор. Той ще е с променливо газоразпределение, по-ниско триене на вътрешните части и нова по-ефективна изпускателна система.

 
Ключови думи:   kodo, mazda, mazda mx5
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте