Победа и две втори места за българите на 18-о рали “Бреслау”

Общи 05 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6395 посещения | без коментари

Повече от успешно бе българското участие в 18-ото издание на международния офроуд маратон “Бреслау”. Надпреварата, която се проведе на територията на България и Румъния, привлече близо 50 участници с мотоциклети, ATV-четириколки и автомобили 4х4 от 9 държави. Участниците трябваше да преодолеят над 300 км от Карпатите до българското крайбрежие на Черно море и обратно, като близо половината бяха състезателни етапи.
В класа на ATV машините Петър Ценков - първият българин завършил рали “Дакар”, поведе състезанието още след първия етап, отстъпвайки само две етапни победи от общо 7 на своя съотборник Младен Вачков. За двамата “Бреслау” бе част от подготовката им за рали “Дакар” през януари, като следващото им предизвикателство ще е рали “Мароко” по-късно този месец.
Автомобилите бяха разделени в категории “екстрем” и “крос кънтри”, като първата бе класическата за рали “Бреслау”, характерна с тежки трасета и използване на лебедки, а втората (нова за състезанието) – с бързи отсечки и технична навигация, подобно на големите пустинни надпревари.
Именно в “крос кънтри” бе участието и на единствения български екипаж. Петър Минчев и Александър Стоянов, зад волана на Mitsubishi Pajero Evolution, извоюваха второто място и две етапни победи в жестока конкуренция с едни от най-опитните западноевропейски състезатели. Нашите не успяха да преборят единствено немската рали-рейд звезда Йорг Грюнбек (Mercedes).
В категория “екстрем” победител стана немският екипаж Мартин Хеле – Волфганг Браун (Toyota), който по-рано през лятото завърши на трето място в 17-ото издание на “Бреслау” в Полша.

 
Ключови думи:   Off Road
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте