Рендери на новото BMW M5 Touring

Общи 05 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6470 посещения | без коментари

Слухове около BMW M5 Touring на базата на платформата F11 се появиха още през 2010 г. Новият седан M5 ще се появи на пазара в началото на следващата година, докато Touring версия на спортиста се очаква година по-късно. Компанията все още не е потвърдила официално плановете си за производство. Това не попречи на художници от цял свят да изготвят интерпретации на тема как ще изглежда новото спортно комби. Талантливият художник Чин Теофил предостави някои интересни компютърно генерирани изображения на F11 M5 Touring. Ако наистина моделът се появи на пазара, то той ще се задвижва от новоразработения високооборотен V8 двигател с М TwinPower турбо, генериращ максимална мощност от 560 к.с., достъпни между 5750 и 7000 об/мин. и максимален въртящ момент от 500 Нм между 1500 и 5750 об/мин. Спортното комби ще предлага идентично тегло с това на седана, така че ускорението от 0 до 100 км/ч не трябва да му отнема повече от 4,5 сек.
Предишното поколение E61 M5 Touring бе въведено през 2007 г. То е втора М версия на Серия 5 комби след Е34. Колата успя да впечатли не само феновете на BMW, но също така и известния критик Джеръми Кларксън от Top Gear, който каза, че „М5 е един от най-вълнуващите автомобили, направени днес и вече може да вземете кучето си с вас, защото това е комби”.

 
Ключови думи:   bmw, bmw m5, bmw touring, e61, top gear
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте