Подаряват светофари на детски градини

Общи 10 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6535 посещения | без коментари

Бензиностанции “ЕКО“ подаряват специално направени светофарни уредби на четири столични детски градини. Целта е да бъде подпомогнато обучението по пътна безопасност и създаването на трайни навици у малките пешеходци. Освен светофари с адаптиран дизайн и функции, „ЕКО“ подарява на малчуганите и участие в образователния спектакъл „На пътя със Знайка и Глупчо“, който от началото на 2012 гостува в различни детски градини в София. Инициативата е част от дългосрочната социално отговорна програма на „ЕКО“ „Обади се, като стигнеш!“. Партньори на проекта са Столичната община и Съветът по безопасност на движението на децата в София.
Първата от четирите детски градини, които получават светофарна уредба от „ЕКО“, е 16-а ЦДГ „Мусала“. Изпълнителният директор на „ЕКО България” Янис Поликандриотис връчи лично полезната придобивка на директорката на детското заведение Паулина Андреева. На официалната церемония присъстваха и Любомир Христов - заместник-кмет на СО „Транспорт и транспортна инфраструктура“ и председател на Съвет по безопасност на движението на децата в София, и кметът на район „Витоша“ Стойко Дуков.
Повече от 70 малчугани от ЦДГ „Мусала“ активно се включиха в игрите по пътна безопасност, част от спектакъла. Те първо видяха, а после сами приложиха правилата на малкия пешеходец – да преминават само при зелена светлина на светофара, да пресичат на пешеходна пътека, да стъпват на уличното платно винаги придружени от по-възрастен, да ползват пешеходните подлези при възможност.
До момента образователният спектакъл на „ЕКО“ е обхванал повече от 1100 деца, като броят им ще надхвърли 1500 с предвидените гостувания и дарения на светофарни уредби в четири детски градини. Освен в 16 ЦДГ „Мусала“, светофарни уредби от ЕКО ще получат и 3-то ОДЗ „Патиланско царство“, 85-о ОДЗ „Звездичка“ и 62-ро ОДЗ.


 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте