Пореден триумф на българските алфисти

Общи 21 март 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9370 посещения | без коментари

На 8,9 и 10 март на състезателната писта в Серес, Гърция, се проведоха шестите традиционните пистови дни на Alfa Romeo, организирани от гръцкия клуб на феновете на марката www.alfisti.gr. И тази година българските участници бяха много, и отново се представиха много добре въпреки изключително силната конкуренция. Миналогодишният победител Николай Димитров тази година участва с модифицирана (меко казано) версия на старата си състезателна Alfa Romeo 156 2.5 V6. Неговата бегачка вече е със задно задвижване – и даде най-добро време от всички участващи Alfa Romeo! Да, наистина – това е първата 156 в света със задно (почти централно) разположен двигател. Идеята е проста и лесна, поне на хартия – двигателят и подрамата заедно с окачването просто се преместват отзад. Звучи лесно, но е изключително техническо предизвикателство. И тъй като двигателят реално е разположен приблизително на мястото на задната седалка, се постига почти перфектно разпределение на теглото между осите – около 45% отпред/55% отзад. И въпреки че това бе първото сериозно състезание за уникалния автомобил, той издържа изпитанието с чест – е, имаше и някои дребни проблеми с превключването на предавките и твърде висока температура на охладителната течност (което налагаше всяка бърза обиколка да се редува с една бавна за охлаждане на двигателя). И не само издържа, но и постигна време 1:33.717 мин. По-бързи времена дадоха само чисто състезателни автомобили като Ford GT40, Dodge Viper, Astra Nathan, Porsche 996 GT3 Cup и Mitsubishi Lancer Evo.
На трето място се класира Нено Калъчев с Alfa Romeo 145 1.6 ТS и време 1:34.750, а на осмо – Борислав Христев с Alfa Romeo 145 2.0 TS Turbo 4WD. Бе подобрен и рекордът за най-бърза дизелова Alfa на пистата – 156 1.9 JTD на Георги Дончев (от „Сажди Рейсинг“), който постигна 1:39.136 мин.
Пистата в Серес е с дължина 3186 метра и е проектирана за състезания от Формула 3, много е технична и дава голямо предимство на леките и пъргави автомобили – тук мощността и максималната скорост не са от особено значение за постигането на добри времена.
Повече информация и снимки може да намерите на: www.clubalfaromeo.com и www.alfisti.bg.Видео

 
Ключови думи:   alfa 156, Alfa Romeo, alfa romeo 156, alfisti
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте