Продават последния 911 GT1 Strassenversion за над 2 млн. долара

Общи 01 август 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7675 посещения | без коментари

Ако търсите екзотичен автомобил, произведен в ограничена серия, той вероятно е един от общо двайсет себеподобни. За да хомологира 911 GT1 за състезанията на FIA, Porsche трябваше да направи 20 пътни екземпляра Strassenversion, като това са най-желаните сред съвременните „поршета".
Леко променен заради изискванията за вредните емисии, 911 GT1 Strassenversion е с макс. мощност 537 к.с., идваща от 3,2-литровия 6-цилиндров боксер. С него автомобилът ускорява от място до 100 км/ч за само 3,9 сек и постига макс. скорост от 307 км/ч.
Пътната версия е и с променено окачване, и с по-висока шофьорска позиция, докато предавателните числа са ориентирани по-скоро към традиционните улици, отколкото към пистите.
Тъй като цените се променят с годините, при редките екземпляри като GT1 Strassenversion тя е висока. Да речем, в регистъра duPont Registry (http://www.dupontregistry.com), където можете да откриете най-скъпите автомобили, лодки и къщи, последният GT1 Strassenversion върви за 2 325 000 долара, при това на около 5000 км, дето се казва - почти нов.

 
Ключови думи:   911 gt1, dupont, dupont registry, fia, Porsche
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте