Рон Денис няма да спре Алонсо за McLaren

Общи 18 декември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5400 посещения | без коментари

Шефът на McLaren Group Рон Денис не е против връщане на Фернандо Алонсо в отбора от Формула 1. Според слуховете испанецът и екипът преговарят за преминаване още през 2015 г. и година преди изтичането на договора му с Ferrari.


Британецът се скара с двукратния шампион по време на престоя му в McLaren през 2007 г. и дори се наложи FIA да изпрати наблюдател в последното състезание в Бразилия да следи дали получава същата кола като тази на Люис Хамилтън. В резултат на вътрешноотборната битка дебютантът тогава Хамилтън загуби титлата, след като в две състезания успя да вземе само 2 точки, а Кими Райконен навакса изоставане от 17 т., когато за победа се даваха само 10 т.
"Трябва да сте наясно, че цел №1 на всяко Гран при е победата. Каквото и препятствие да има между отбор, който иска да побеждава, и този, който побеждава, независимо дали е техническо, фискално или човешки ресурс, нужно е да бъде преодоляно. Така че никога не казвай никога", коментира Алонсо.


По ирония на съдбата испанецът се скара с Лука ди Монтедземоло, шеф на Ferrari, точно в Унгария, където през 2007 г. започна скандалът му с Рон Денис. Тази година в Будапеща Алонсо си пожела пред камерите да има колата на един друг пилот, визирайки Себастиан Фетел. "Мога да разбера моментните изблици на разочарование, които също споделяме, но съм убеден, че е наясно какво представлява Ferrari. Поради това той е още по-мотивиран да даде всичко от себе си", коментира Лука ди Монтедземоло по време на коледното празненство в Маранело.

 
Ключови думи:   Mclaren
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте