Себастиан Фетел управлява Infiniti M37 на eSafety Challenge

Общи 03 юни 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2945 посещения | без коментари

Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел демонстрира системата за електронен контрол на стабилността на Infiniti в рамките на ежегодното събитие eSafety Challenge зад волана на луксозния спортен седан Infiniti M37. Тазгодишното издание се проведе на полигона на най-големия австрийски изпитателен център край Виена.
Проявата eSafety Challenge се организира от 2009 от Фондация ФИА и eSafteyAware и се ползва с подкрепата на Европейската комисия. Целта на събитието е да се подпомогне развитието на технологиите за активна и пасивна безопасност в автомобилната индустрия. За да демонстрират ефективността на разработките в тази насока, в eSafety Challenge вземат участие някои от най-добрите автомобилни пилоти в света. На трасетата на изпитателния полигон те показват разликата между активните и неактивните системи за безопасност.
Пилотът на Red Bull Racing Себастиан Фетел, който наскоро стана глобален посланик на марката Infiniti, показа нагледно как функионира системата за електронен контрол на стабилността с помощта на престижния Infiniti M37 S. Системата е включена в стандартното оборудване на цялата моделна гама на марката и предотвратява загубата на контрол над автомобила чрез селективно прилагане на спирачно усилие на отделните колела.
Сред другите технологии, демонстрирани в рамките на eSafety Challenge, бяха системите за наблюдение на „сляпото петно”, за предотвратяване на напускането на лентата на движение, за предупреждение за висока скорост, за аварийно спиране и адаптивните светлини.

 
Ключови думи:   Infiniti, infiniti m37, red bull
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте