Съдиите - разследват случката между Алонсо и Хамилтън

Общи 05 август 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2449 посещения | без коментари

Комисарите на ФИА, които се намират на пистата “Хунгароринг” ще разследват случката между двамата пилоти на Макларън-Мерцедес Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо в последните минути на днешната квалификация в Унгария. Съдиите са поискали от Макларън да предоставят и цялата радиокомуникация между пилотите и техните състезателни инженери. Шефът на отбора Рон Денис също ще бъде привикан да даде обяснения на странната ситуация. Както е известно, по-рано днес Алонсо спечели пол-позишън преди утрешното Гран при на Унгария.

Изключително странният инцидент в последните секунди на квалификацията увеличи напрежението между Алонсо и Хамилтън. Разликата между двамата съотборници във временното класиране на шампионата е само 2 точки преди старта утре. Около две минути пред края на сесията Алонсо и Хамилтън влязоха почти едновременно в бокса на Макларън. Испанецът бе първи и механиците смениха гумите му много бързо. Лолипопът даде сигнал на Фернандо да потегли, но световният шампион остана на място. Плътно зад него Хамилтън чакаше и той да смени гуми. Както е известно, във Формула 1 не може да става едновременна смяна на гуми на двама пилоти от един отбор.

След сигнала на лолипопа Алонсо не потегляше и всички в боска се зачудиха какво става. След известно време, все пак испанецът даде газ и освободи място на Люис, който смени своите гуми с нови. Към този момент с първо време бе именно чернокожия пилот и по всичко изглеждаше, че той ще спечели първата позиция на “Хунгароринг”. До края на квалификацията оставаше по-малко от минута и половина.

Алонсо обаче се върна на пистата, започна бърза обиколка секунда преди карирания флаг и записа първи резултат. Заради забавянето си, Хамилтън дори не се опита да направи бърз тур, тъй като времето на квалификацията вече бе изтекло. Зрителите на пистата и по телевизията останаха с впечатлението, че Алонсо нарочно забавя Хамилтън, за да не даде на британеца шанс да го изпревари на пистата и да постигне по-добро време.

Шефът на Макларън Рон Денис хвърли бясно своите слушалки и тръгна да търси обяснение от един от членовете на екипа си - физиотерапевтът на Фернандо – Фабрицио Бора. Според запознати, механиците са дали “зелена” светлина на Алонсо, но Бора е казал на пилота да изчака.

Денис не бе изобщо доволен от действията на пилота и неговия състезателен екип. След края на квалификацията, на официалната пресконференция Алонсо избегна въпроса на водещия за спорния момент, като каза, че екипът така му е наредил. Хамилтън от своя страна кратко заяви: “Всички видяхте какво стана”.

Коментаторът на RTL и трикратен световен шампион Ники Лауда бе лаконичен: “Днес просто видяхме един испански трик в изпълнение на Алонсо”.

Емоциите на Денис с хвърлянето на радио-слушалките ще засилят още повече спекулациите, че той подкрепя Люис повече, въпреки многократните си уверения в пресата, че в Макларън няма пилот номер 1. В началото на сезона, на няколко пъти Алонсо се оплака, че чувства как тимът се радва повече на победите на абсолютната сензация в Гран при тази година. Нервите на Алонсо и Хамилтън са опънати до краен предел и утре борбата на пистата между тях ще е жестока.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте