Тодор Славов ще участва в рали „Германия”

Общи 18 август 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1122 посещения | без коментари

Въпреки ограничения си бюджет и финансовите трудности, екипажът на “Булбет Рали Тийм” ще участва в деветия кръг от Световния рали шампионат (WRC) в Германия. Състезанието, което е базирано в историческия град Триер, ще бъде най-дългото в календара на шампионата. Ралито включва и най-трудния и дълъг скоростен етап „Арена Панцерплац”, който е с дължина от близо 50 километра.
Тодор Славов и навигаторът му Добромир Филипов продължават изявите си в Световния рали шампионат за млади пилоти (J-WRC). В четвъртък вечер двамата започват участието си в рали „Германия”, четвърти кръг от шампионата на младежите и общо девети в Световния рали шампионат.
Състезанието представлява изключително изпитание за екипажите, тъй като скоростните му отсечки преминават през лозови масиви, често сменят настилката си, а през втория ден на рали „Германия” състезателите ще трябва да преминат два пъти през най-дългия скоростен етап в шампионата – „Арена Панцерплац”, който е с дължина 48 километра, а настилката е бетон.
След изминаването на четири кръга от Световния шампионат за млади пилоти, българският екипаж Тодор Славов и Добромир Филипов заема пето място в генералното класиране. Славов и Филипов завършиха на трето място в домашното си рали „България” и сега ще преследват ново добро класиране, което да им позволи да прогресират в генералното подреждане на шампионата.
„На първо място, искам да благодаря на фирма „Або Гранити”, която осигури нашето участие в Германия. Ако не беше тя, най-вероятно щяхме да прекратим програмата си в шампионата, започва Славов. – Относно състезанието мога да кажа, че е много трудно. Отсечките са странни – има много спускания и изкачвания, кара се в лозовите масиви над Триер, има много объркващи кръстовища и разклони. Сцеплението е сравнително добро, но настилката често се сменя. Ще подходим внимателно към състезанието, защото е много дълго и се допускат много грешки.”
Ралито започва с церемониален старт в Триер в четвъртък вечер. Същинският старт на рали „Германия” ще бъде даден на следващия ден, когато ще се карат шест скоростни етапа. В събота предстоят нови осем отсечки. В неделния ден екипажите ще преминат по общо пет етапа. Общата дължина на ралито е 1194,63 километра, от които 407,31 са състезателни.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте