Alfa Romeo GT Coupe 3.2 V6 2006

Reviews June 25, 2006 | AutoDrum.com A- A+ 2317 views | no comments

Дизайнът на Бертоне в съдействие с централата на Alfa Romeo в Милано, комбинира в новата Alfa Romeo GT безкрайни инженерни нововъведения и огромен набор от системи за сигурност в това елегантно спортно купе, като допълнение на серията Alfa Romeo GT от 1900 SS до Guilietta Sprint и Giulia Sprint GT, създадени от Бертоне през 1963г.

Изцяло алуминиевият двигател 3,2 литра, 24-клапанов V6 е същият невероятен агрегат, използван в Alfa Romeo GTV, Spider и 166. Това "сърце" позволява на колата да ускорява от 0-100 км/ч за 6,7секунди и да развива максимална скорост от 240 км/ч. Към този двигател върви и 6-степенна скоростна кутия.

Шасито на Alfa Romeo GT 3,2 V6 е базирано на това на 156 GT, с ревизия на ресорите, амортисьорите и други елементи по окачването.

На тази GT e сложена мощна спирачна уредба с 330мм вентилирани дискове отпред за наистина впечатляващи резултати. Това GT предлага силна и откликваща скоростно-чувствителна система, като кормилната уредба позволява само по 1,1 оборота завъртане на волана в посока.

Както пасивните, така и активните мерки за безопасност са развити на още по-високо ниво. Има шест въздушни възглавници, колан с три степени на стегнатост и напълно интегрирана противопожарна система ( Fire Prevention System). Колата притежава произведение на изкуството в електронните спирачните системи, система против превъртане на гумите и системите за стабилност. Анти-блокиращата система (АВS) е комбинирана със система за разпределение на спирачната сила ( Electronic Brakeforce Distribution) върху четирите колела и сложна система за контрол на динамиката на автомобила (Vehicle Dynamic Control) за увеличаване стабилността в завоите. Тя е подсилена с регулатор против превъртане ( Anti-Slip Regulation) на колелата по време на ускорение и регулатор за приплъзване двигателя модулиращ спирачната мощност по време на сваляне на предавките на скоростната кутия.

Спортните линии и компактността на новата Alfa Romeo GT прикриват огромния капацитет багажно пространство на този неголям автомобил. Задните седалки предоставят, както място така и комфорт за пътниците, а в случай на спускане на седалките обема на багажника пораства от 320 на 905 кубични дециметра.

Тази Alfa Romeo включва също така кожен интериор и страхотно озвучаване от Bose Hi-Fi system с MP3 съвместимост. Като допълнително клиента може да си поръча: последен модел климатик от най-високо качество, сензори за дъжд и мъгла, ксенонови фарове с чистачки за тях, 18" алуминиеви джанти, сензор за паркиране на задна скорост и CONNECT NAV +.

Иновативната система на Alfa Romeo (CONNECT on-line telematics system) свързва шофьора с голям брой услуги чрез жива телефонна връзка с англо-говорящ оператор, като в нея влиза и впечатляваща сателитна навигационна система. CONNECT NAV+ притежава контрол върху системата чрез гласови команди, има 5-цветен дисплей, допълнена е с двубандов GSM, със сателитна навигационна система и CD уредба.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...