Женевският кросоувър на VW с разход едва 1,8 л/100

Main March 5, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 11600 views | no comments

Както вече писахме, компанията Volkswagen е подготвила за салона в Женева модернизиран вариант на кросоувъра Cross Coupe, показан за първи път през ноември на изложението в Токио. Прототипите се отличават един от друг по цветовете на каросерията си и силовите агрегати.
Женевската версия на спортния кросоувър е червена и е с хибридна система със сумарна мощност 306 к.с. и възможност за дозареждане на батериите от битовата електрическа мрежа. Разходът на гориво на прототипа в смесен цикъл е едва 1,8 л/100 км.
Автомобилът е с два електромотора и дизелов силов агрегат. Съдържанието на CO2 в отработените газове е 46 г/км. Концепцията развива максимална скорост 220 км/ч.
Вариантът от Токио беше с хибридна система, комбинираща бензинов двигател с мощност 150 к.с. с два електрически мотора, по един за всеки мост, и 7-степенна предавателна кутия DSG с два съединителя. Максималната му скорост беше 201 км/ч.

 
Keywords:   co2, volkswagen
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...