Петър Ценков участва в „Дакар“ с прототип Antara RR

Main June 12, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4155 views | no comments

Петър Ценков ще участва в рали “Дакар” 2013 със специално подготвен състезателен автомобил Opel Antara RR. Навигатор на Ценков ще е един от най-опитните в спорта – Иван Маринов. Също така в един отбор с българския тим ще бъде чилиецът Раул Даниньо, навигиран от Хавиер Бланко.
Състезателните машини Opel Antara са проектирани и създадени от известния унгарски състезател и конструктор Балаш Жалай, който е и представител на рали “Дакар” за Източна Европа.
След завършването на Т1 автомобилите, миналата седмица състезателите на Rallyraid.bg бяха на тестове в Унгария, на специален военен полигон. По време на тестовете бяха изминати над 1000 км и бяха направени много важни и необходими настройки. Всички признаха високите качества и професионалните характеристики на автомобилите.
Автомобилите и резервните части за сезона вече са закупени и по този начин е осигурено участието на три важни състезания през сезона - Silk Way Rally, Balkan Breslau Rally и рали “Мароко”. Безспорно връх на сезона е участието на рали “Дакар” 2013, където трябва да се прояви натрупаният опит от състезателите и механиците.
Интернационалният тим ще бъде ръководен от Мартин Марков, а сервизният камион ще бъде управляван от механика Христо Николов.



Видео

 
Keywords:   antara, Off Road, opel antara, rally, silk
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...