Продадоха прототипа на Miura P400 SV

Main March 22, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1892 views | no comments

В Amelia Island Auction много автомобили са били продадени на търг и един от тях е първата конструирана Miura P400 SV. Да, става въпрос за прототип от 1971 г. Точно при цена 1 705 500 долара чукчето в търга удря три пъти и Lamborghini Miura P400 SV Prototype вече си има нов собственик.
За първи път тази Miura е обявена на търг по време на салона в Женева през 1971 г. и е била продадена веднага след изложението. След като е карана в Италия, колата се озовава в Германия. От там тя попада в ръцете на Wayne Obry’s Motion Products в САЩ, които възстановяват автомобила. Въпросната Miura е отличена с трето място в класа за най-добри Lambo-та в света през 2008 г. на конкура Pebble Beach.
Miura SV Prototype се различава от базовата версия - от вътрешната страна шасито е подсилено, различно е задното окачване и двигателят е по-мощен. V-образният 12-цилиндров мотор с 415 к.с. и 473 Нм позволяват на Miura да достигне 100 км/ч за 6,5 секунди и да развие максимални 300 км/ч. Екстериорът се отличава от стандартната Miura с липсата на „мигли” около фаровете и по-широки задни калници.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...