Руснаците възраждат името Volga с модела Siber на ГАЗ

Main May 30, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 2235 views | no comments

Седанът Chrysler Sebring от предишното поколение, чието производство стартира в ГАЗ, няма да се казва само Siber, а Volga Siber. Маркетолозите на ГАЗ, след проведено проучване са открили, че запазването на историческото име Волга при модела ще засили привлекателността на новата кола за руснаците.

И не само това - всички следващи леки коли на Горкиевския автозавод също ще са Волги — името на голямата руска река ще си остана такава марка, каквато е Lada при автомобилите ВАЗ. ГАЗ е патентовал за всеки случай и другите исторически автомобилни имена Чайка и Победа.

ГАЗ построи нов монтажен комплекс с мощност 100 000 автомобили годишно, за което инвестира над $290 милиона. За тази година е планирано производство на 45 000 автомобила. Нивото на местните части в колата е вече 17% - седалки, фарове, лети джанти. Двигателите идват от Мексико, както и щампованата ламарина, защото пресовият цех ще тръгне в ГАЗ чак през 2010-а година.

ГАЗ Siber 2.0 има мощност на двигателя 141 к.с., механична предавателна кутия, две възглавници, климатик, АБС и система против приплъзване на колелата в стандартното си изпълнение и ще струва малко над $21 000. В гамата ще бъдат включени още варианти с мотор 2.4 л и мощност 143 к.с. с четирискоростен автоматик, лети джанти и кожен салон и V6, 2,7 л, 193 к.с.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...