Световен дебют за Grande Punto Abarth esseesse

Main December 3, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1219 views | no comments

По време на автомобилното изложение в Болоня (7-16 декември), на щанда на Abarth ще се състои световната премиера на спортния пакет esseesse за Fiat Grande Punto Abarth. Освен че може да бъде поръчана готова комбинация, тунинг пакетът може да бъде вложен" във всеки един представител на динамичното Grande Punto, стига колата да не е по- стара от 1 година и да е с навъртяни максимум 20 000 километра.

Задвижващият агрегат на всеки един от представителите на Fiat Grande Punto Abarth с доработка esseesse ще предлага почти двойно повече мощност в сравнение с показателя на основния двигателя. Крайният резултат е 1.4 литров, шестнадесетклапанов мотор, който достига своята максимална мощност от 180 конски сили при 5 750/мин. Максималният въртящ момент на агрегата е 270 Нм при 3 000/мин, максималната скорост на движение на автомобила е 215 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч се извършва за 7.7 секунди.

Освен оптимизация на двигателя, пакетът esseesse включва подобрения и по окачването и монтирането на гуми Pirelli P zero с размери 215/40 върху осемнадесетцолови алуминиеви джанти. Тези промени водят до снижаването на центъра на тежестта към пътя с 2 см. Спирачните характеристики са подобрени, в резултат на монтирането на вентилирани дискове на предните (305 мм) и задните (264 мм) апарати и използването на специални спортни накладки.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...