Chevrolet ознаменува състезателното си наследство със специалната серия Corvette Centennial Edition

Общи 08 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2773 посещения | без коментари

За 100-годишния си юбилей Chevrolet пусна специална версия Corvette Centennial Edition. Тя е вдъхновена от спортните корени на Chevrolet, олицетворявани от уникалното присъствие на състезателните версии на Corvette на международните надпревари и значимостта на последния като спортен модел. Колата е решена в карбонов блестящ цвят и черни джанти. Тя е оборудвана със системата за адаптивен контрол на амортисьорите на окачването Magnetic Selective Ride Control. Графично лого включващо образа на Луи Шевроле е поставено върху задните колонки, централните капаци на главините на колелата и в центъра на кормилното управление. На опорите за глава е избродирано също специално, посветено на стогодишнината, лого. Вицепрезидентът на компанията Рик Шайд заяви, че Corvette Centennial Edition не само отбелязва годишнината на компанията, но и се доближава до следващото поколение на спортните автомобили. Специалният пакет 2012 Centennial Edition ще се предлага за всички версии на Corvette – включително Grand Sport, Z06 и ZR1 – от началото на това лято.
Chevrolet реши да направи дебюта на Centennial Edition Corvette на аукциона Барет-Джексън за да дари средствата за Фондацията за детски рак Остин Хечър. Фондацията която подкрепя децата и семействата борещи се с рака е и ключов партньор на Американските Льо Ман серии в които участва и Corvette Racing.
Спечелилият търга ще получи и електронното управление на двигателя Corvette Engine Build Experience program, която позволява на купувачите на Z06 и ZR1 да създават свои контролни параметри на двигателя. Те ще имат и възможност да получат своя автомобил в Националния музей на Corvette, в Боулинг Грийн, Кентъки, САЩ.

 
Ключови думи:   Centennial Edition, chevrolet, Corvette, grand sport, ZR1
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте