Hyundai Grandeur 2011 вече пристигна в централния шоурум на Индустриал Комерс

Общи 01 септември 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1615 посещения | без коментари

Grandeur 2011 - последната версия на луксозния седан на корейския автомобилостроител Hyundai, вече пристигна в централния шоурум на официалния представител на компанията в България Индустриал Комерс.

Модернизираният вариант на флагмана на Hyundai се отличава с множество технически нововъведения, които намаляват разхода на гориво и вредните емисии, като същевременно впрягат повече коне под капака и с множество елегантни дизайнерски решения.

Grandeur 2011 пристигна в България с модернизирания 3,3-литров бензинов V6 двигател с два горни разпределителни вала, който осигурява мощност от 250 к.с. при 6200 об/мин и въртящ момент 316 Нм при 4500 об/мин.

По-добрите динамични характеристики и повишената ефективност на силовия агрегат се дължат до голяма степен и на двойната система за изменение на фазите на газоразпределение (DCVVT), която може да удължи или да скъси периода на отваряне на смукателните и изпускателните клапани с цел оптимизиране на мощността. Предишната версия на Grandeur – 2010, бе оборудвана със система CVVT само на смукателните клапани. Новият Grandeur ще се предлага и със 2,2-литров дизелов двигател.

За улеснение на водачите Hyundai е предвидил индикатор за разход на гориво. Еко Индикаторът свети в зелено, когато автомобилът се движи в икономичен режим.

За понижаване на разхода на гориво допринася и новата шестстепенна автоматична скоростна кутия с ръчен контрол SHIFTRONIC, която осигурява плавна смяна на предавките и идеален синхрон с характеристиките на двата двигателя. Водачът може да използва опцията SHIFTRONIC като постави лоста в отделен канал, където може да го използва за последователна смяна на предавките.

Екстериорът на новия Grandeur 2011 включва редица промени, които придават на автомобила още по-елегантен и динамичен вид. Нововъведенията включват нови, по-плавни предни брони, модернизирани предни светлини с интегрирано диодно осветление около фаровете, нова хромирана решетка и кръгли фарове за мъгла.

Задните диодни светлини са променени, бронята също, като в нея са интегрирани хромирани тръби на изпускателната система. Новите 17-инчови алуминиеви джанти и огледалата с интегрирани светлини също допринасят за луксозния облик на Grandeur 2011.

Просторният интериор на Grandeur 2011 предлага не само изключителен комфорт, но и усещане за лукс, характерно за автомобилите от премиум-сегмента. Специално внимание е отделено на детайлите като например електролуминисцентен дисплей на таблото и контрол на аудиосистемата от волана.

 
Ключови думи:   cvvt, grandeur, hyundai
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте