Mercedes-Benz с Bosch за пълна гама електрозадвижвания през 2012-а

Общи 15 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2410 посещения | без коментари

Компанията-майка на Mercedes-Benz, Daimler, е подписала съглашение с Bosch за разширяване на дългогодишната им съвместна дейност по посока развитието и производството на електрозадвижвания, които по-нататък ще се използват в нови модели на марката от Щутгарт. Двете компании се надяват, че със сумирането на техния опит ще могат да ускорят развитието на напредничави електрически задвижвания.

Двата индустриални гиганта са подписали писмо за намеренията и са стартирали преговори за образуване на 50:50 джойнт-венчър,който трябва да стане реалност до края на юни тази година и да започне производството на електрозадвижвания в началото на следващата.

Марките на Daimler - Mercedes-Benz и Smart няма да са единствените, които ще ползват новите разработки, защото Bosch ще ги предлага и на други автопроизводители. Интересен е въпросът, къде в новата ситуация остава съглашението на Daimler с конкурентния на Bosch производител на компоненти ZF, който в момента прави и доставя електромотори и други свързани с тока компоненти за няколко хибридни модела на Mercedes-Benz, като S400 и ML450 duo.

 
Ключови думи:   bosch, daimler, mercedes benz, s400
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте