Opel Corsa OPC Nurburgring Edition (мега галерия + Видео)

Общи 05 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3260 посещения | без коментари

Източник: www.opel.bg

Най-мощния Opel Corsa в историята - моделът OPC ‘Nurburgring Edition’ (+Видео)

Максимална мощност 154 кВт/210 к.с. и увеличен до 280 Нм максимум на въртящия момент
Meханичен многодисков самоблокиращ диференциал на предния мост
Новазработено спортно окачване с елементи на Bilstein
Специална, високоефективна спирачна система Brembo


Рюселсхайм. Моделът Corsa OPC вече е още по-мощен. Ограничената серия OPC ‘Nürburgring Edition’ използва основата на наскоро обновената гама на модела Corsa и се планира да се предлага в 500 екземпляра с изключително рядко съчетание от необуздана мощ, динамика и спортна страст.

Увеличението на мощността е постигнато чрез модернизация на електронното управление на процесите в двигателя и системата за принудително пълнене с турбокомпресор, спортната изпускателна система с намалено съпротивление зa напускащия поток отработили газове и оптимизирана настройка за използване на гориво с октаново число 100. В резултат на това, максималната мощност на 1.6-литровия турбодвигател OPC е повишена от 141 кВт/192 к.с. на 154 кВт/210 к.с., постигайки стойност на литровата мощност 131.4 к.с. на литър работен обем, което е забележително постижение за този клас двигатели. Максималният въртящ момент на базовия двигател (230-266 Нм) също е повишен до 250 Нм, респ. 280 Нм при включена функция overboost на турбокомпресора.

Видео

С цел да осигурят превръщането на тази мощ в ефективно движение напред, инженерите са оборудвали предния задвижващ мост с механичен многодисков самоблокиращ диференциал. Tой спомага за максимално снижаване на загубата на сцепление между настилката и колелата дори при наличие на силно странично натоварване в завой и режим на ускорение например, както и при промяна на повърхностната структура на настилката. Диференциалът е идеален и при сесии на състезателна писта.

Ходовата част на топмодела на Corsa също е с променени настройки. Предприетите мерки в тази насока включват още по-голямо намаление на клиренса, използване на новоразработени пружини и амортисьори Bilstein и – като допълнителен високотехнологичен детайл – нова олекотена система на предните спирачки, разработена от специалистите на Brembo, както и специални за модела високоефективни спирачни накладки. Програмното осигуряване на всички електронни системи, подпомагащи работата на ходовата част като ABS, контрола на сцеплението (TC) и електронната стабилизираща програма (ESC) е адаптирано от експертите на Opel Performance Center за постигане на оптимална работа с променената конфигурация на модела.

Сред акцентите във външността на новия модел са двата нови, запазени за модела цветове на лаковото покритие – ябълковозелен ‘Grasshopper’ и червен ‘Henna’, както и кованите алуминиеви колела с нов дизайн и размер 8 x 18 цола в бляскаво сиво и гуми с размер 225/35 R 18 V. Други елементи, отличаващи ‘Nürburgring Edition’ от съществуващата Corsa OPC са предният спойлер, новите двойни ауспухови тръби от неръждаема стомана и емблемите ‘Nürburgring’ на средните странични колони на покрива.

Спортният интериор се отличава с уникални панели на праговете с черно-червен надпис ‘Nürburgring’ и декоративни бели шевове на предните спортни седалки Recaro, тапицериите на задните седалки, както и на конзолите на скоростния лост и ръчната спирачка. Върху облегалките на предните седалки също има бродерия с емблема ‘Nürburgring’, а декоративната вложка на волана е изпълнена в черен пиано-лак.

Изключителни динамични характеристики - превъзходно удоволствие на пътя

Стандартните динамични характеристики могат да създадат само известна представа за усещането при шофиране на Corsa OPC ‘Nürburgring Edition’. Моделът ускорява от място до 100 км/ч само за 6.8 секунди, като еластичността в отделните предавки е забележителна благодарение на изобилието от въртящ момент. Малкият спортен хечбек извършва ускорението от 80 дo 120 км/ч на 5та предавка само за 6.2 секунди, а с максималната си скорост от 230 км/ч моделът е един от лидерите по мощ и динамика в своя клас.

Както предполага самото име на модела, Corsa OPC ‘Nürburgring Edition’ за пореден път поставя акцент върху дългите традиции на връзката между марката Opel и прочутата състезателна писта в планината Айфел. Tопмоделът в гамата на Corsa е трябвало да докаже на практика своята блестяща динамика на пътя по време на тестовете и обиколките за извършване на настройки при максимално натоварване на Северната отсечка на пистата Нюрбургринг, призната отдавна за най-взискателното към автомобила изпитателно трасе на планетата. Но предлаганото удоволствие от шофирането не се ограничава единствено в рамките на скоростта и прецизното поведение на пътя – то включва и вълнуващо акустично изживяване под формата на звука на новоразработената изпускателна система, адаптиран оптимално към характера на новия модел и осигуряващ оптимални динамични характеристики.

Есенцията на същността на Corsa OPC ‘Nürburgring Edition’ е събрана по най-добрия начин в думите на посланика на марката Opel и инструктор по състезателно управление в OPC Йоахим Йокел Винкелхок. "Караш и караш, и караш – просто не ти се иска да спреш, отбелязва той в познатия си непринуден стил и характерна закачлива усмивка.

Opel Corsa ‘Nürburgring Edition’ може вече да се поръча на цена от 27.650 евро с вкл. ДДС.

 
Ключови думи:   192, Opel Corsa
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте