Opel/Vauxhall подкрепя британската водородна инициатива

Общи 21 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2885 посещения | без коментари

Opel/Vauxhall обедини силите си с инициативата UK H2 Mobility, която има за цел да промотира производството и използването на водородни автомобили във Великобритания с подкрепата на британското правителство и местната индустрия. Тя е допълнение към успешния пазарен тест на автомобили с горивни клетки на Opel в Германия, който от своя страна е част от Партньорството за чиста енергия (Clean Energy Partnership, CEP).
Индустриалните парньори са компании в областта на услугите и инфраструктурата, както и автомобилни производители.
Очаква се групата UK H2 Mobility да издаде пътна карта до края на годината в подкрепа на търговския проект, който ще стартира от 2014 година.
Водородните горивни клетки комбинират всички предимства на електрическите автомобили, при много по-бърз процес на зареждане и по-дълъг пробег. В продължение на повече от десетилетие Opel/Vauxhall инвестира в развойна дейност и изследване в тази област.
Европейският тестови парк на Opel/Vauxhall сега включва 30 автомобила в Германия. От 2008 година досега над 100 автомобила задвижвани с горивни клетки са изминали около три милиона километра. Opel/Vauxhall ще сподели своята визия и анализите на тестовете, като очаква технологията да бъде готова за пазарно представяне около 2016 година.


 
Ключови думи:   clean energy partnership, opel, opel vauxhall
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте