VW прибра бившия шеф на Оpel Демант

Общи 25 август 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1427 посещения | без коментари

Много бързо след новината за напускането на GM от страна на бившия шеф на Opel Демант стана ясно, коя фирма ще вземе под крилото си топ-мениджъра и брилянтен инженер. Ханс Демант ще се труди отново за славата на федералната република, но този път за хората на народния автомобил, като шеф за координиране на мeждународните проекти. Това ще стане окончателно факт на 1 октомвpи, а Демант ще е подчинен директно на топ-боса на VW Maртин Винтеркорн.

"Успешното развитие на стратегията на Volkswagen Group изисква интензифициране на координацията на международните ни проекти. Ние сме късметлии, че имаме възможност да спечелим толкова опитен колега като Ханс Демант за тази работа" - каза в официално изявление Винтеркорн вчера.

Той иска VW да стане най-големият световен автопроизводител през 2018-а година с годишно производство над 10 милиона коли. За да постигне тази цел немският гигант се нуждае да развие присъствието си най-вече в Русия, Бразилия, Индия и Китай.

Демант, който закръгля 60-е следващият месец беше верен на немската дивизия на General Motors Co. около 40 години и това му спечели прозвището "г-н Опел". На 20 август, обаче, именно от Opel официално обявиха, че Демант напуска фамилията на GM за да "търси други професионални възможности" без да обяснят нищо повече.

Всъщност Демант е вторият по ранг топ-мениджър от GM, който влиза във VW това лято. Преди него предишният шеф на глобалните продажби на GM, 51-годишният Джонатан Броунинг получи на 1 юни позицията шеф на националните търговски компании на немския автогигант. Той има зад гърба си 29 години опит в автомобилния бизнес и напусна GM от позицията шеф на световните продажби, сервиз и маркитенг през октомври 2009-а.

 
Ключови думи:   general motors, opel, volkswagen, volkswagen group
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте