Френското правителство отслабва натиска върху Гон

Общи 23 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1494 посещения | без коментари

„Няма да дестабилизирам производителя Renault", е заявил в интервю пред RFI френският министър на промишлеността Ерик Бесон. С това политикът е отговорил на въпроса трябва ли да бъде наказан Карлос Гон заради несполучливото вътрешно разследване на шпионския скандал в компанията.
„Като министър чух народа да надава глас за наказание, но министерството на промишлеността е по-загрижено да не дестабилизира и в бъдеще Renault", е бил коментарът му пред радио RFI.
Според него Гон е изиграл ключова роля в съюзяването на компанията с японския производител на автомобили Nissan, а и в старта на проекта за електромобилите.
Припомняме, че Renault погрешно обвини в шпионаж трима мениджъри от компанията, уволнени още през януари поради подозрения, че са продавали информация за електромобилите на китайски производители. По-късно те бяха реабилитирани, а Гон и дясната му ръка Патрик Пелата се „самонаказаха", като се отказаха от бонусите си. Аферата засегна и френското правителство, което държи 15% от Renault и това веднага рефлектира върху отношенията на страната с Китай седмица преди официално посещение на Никола Саркози там.
Миналата седмица Бесон и министърът на финансите Кристин Лагард заключиха, че някой трябва да поеме отговорност пред правителството.

 
Ключови думи:   nissan, renault, rfi
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте